Cijepljenje protiv COVID-19 u Zagrebu

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatski zavod za javno zdravstvo pozivaju na cijepljenje na sljedećim lokacijama:

Javni poziv za cijepljenje svim dozama i svim dostupnim vrstama cjepiva protiv bolesti COVID-19 je i dalje u tijeku. Shodno tome, cijepljenje se nastavlja i na Zagrebačkom Velesajmu, gdje se građani mogu doći cijepiti i bez prethodne najave, međutim pri dolasku na cijepljenje prednost imaju građani koji su se prethodno naručili putem jedne od dostupnih platformi. Građani će se u Paviljonu broj 9 na Zagrebačkom Velesajmu moći cijepiti cijeli tjedan, a točan raspored termina je priložen u nastavku.

Budući da osobe koje se prethodno naruče imaju prednost pri dolasku na cijepljenje, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavještava građane da to i dalje mogu učiniti kod svog obiteljskoga liječnika. Zainteresirani se također mogu naručiti i preko platforme cijepise.zdravlje.hr, a moguće je i naručivanje preko sustava e-građani te dostupnog Portala zdravlja, kao i slanjem elektroničke pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hr.

Prilikom dolaska na cijepljenje potrebno je ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a ukoliko ste naručeni i potvrdu o narudžbi.

Cijepljenje protiv COVID-19 provodi se u paviljonu broj 9 na Zagrebačkom Velesajmu - primjena svih doza svim dostupnim cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson], Spikevax [Moderna] i Vaxzevria (Astra Zeneca). Raspored cijepljenja je sljedeći:

 • 24. siječnja (ponedjeljak), u vremenu od od 8,00 do 12,00 sati;

 • 25. siječnja  (utorak), u vremenu od 14,30 do 19,00 sati;

 • 26. siječnja  (srijeda), u vremenu od od 8,00 do 12,00 sati;

 • 27. siječnja  (četvrtak), u vremenu od 14,30 do 19,00 sati;

 • 28. siječnja  (petak), u vremenu od od 8,00 do 12,00 sati;

 • 29. siječnja  (subota), u vremenu od 8,00 do 12,00 sati;

 • 30. siječnja  (nedjelja), u vremenu od 8,00 do 12,00 sati.

Cijepljenje je dostupno i na osam cijepnih punktova pri Domovima zdravlja od ponedjeljka do nedjelje od 14.00 do 20.00 sati (tijekom nadolazećih blagdana radno vrijeme će se razlikovati) na sljedećim lokacijama:

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - CENTAR

 1. Runjaninova 4

 2. Lučko, Lučko 2 a

 3. Šestine, Šestinska cesta 1

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ISTOK

 1. Sesvete, Ninska 16

 2. Dubrava - Trnava, Resnički put 81

DOM ZDRAVLJA ZAGREB - ZAPAD

 1. Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31

 2. Špansko, Trg Ivana Kukuljevića 1

 3. Prečko, Prečko 2a

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva.

 • Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.  Na cijepnom punktu u Rockefellerovoj također je omogućeno cijepljenje djece bez najavljivanja u svim navedenim terminima koji se odnose i na odrasle osobe.

 • Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica, zgrada kod semafora u neposrednoj blizini Hipodroma). Cjepivo Moderna je dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, Astrazeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Obavezno je predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj 7 u Zagrebu te u podružnici HZJZ-a u ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu, rade Savjetovališta za cijepljenje protiv COVID-19 svake subote, od 8.00 do 12.00 sati. Građani se mole da svakako ponesu medicinsku dokumentaciju koju smatraju potrebnom predočiti za davanje savjeta.

Popis ljekarni u Gradu Zagrebu koje, uz prethodno naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se naći  na poveznici https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/cijepljenje-protiv-covid-19-u-zagrebu/ i https://www.hljk.hr/novosti/popis-ljekarni-u-rh-u-kojima-se-provodi-cijepljenja-protiv-bolesti-covid-19-n230.

Izvor: Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Objavljeno: 04.01.2022