Centar za kulturu prehrane – Doživljaj hrvatske gastronomske priče u srcu Zagreba

Ako želite upoznati zemlju koju posjećujete, isprobajte njezinu hranu.

+385 1 481 44 66
+385 91 481 44 66

Pridružite se Centru za kulturu prehrane na putovanju kroz hrvatsku gastronomiju!

Programi gastro turističke ponude Centra za kulturu prehrane:

Croatian Fusion Cuisine Experience

Upoznajte Hrvatsku kroz pripremu hrvatskih tradicionalnih jela i slastica koje prati priča o hrvatskoj gastronomiji.

Gastronomski doživljaj započinje obilaskom tržnice Dolac, a slijedi odlazak u Centar te zajednička priprema i blagovanje.

Croatian Gastronomy Exhibition

Iskustvo hrvatske gastronomije kroz programe degustacije autohtonih proizvoda i vina praćene pričom o njihovom nastanku, podrijetlu, regiji, zamljopisnim, povijesnim, kulturnim i drugim specifičnostima.
Birajte između programa Croatian Gastronomy Exhibition - Delicious Foods  te Croatian Gastronomy Exhibition – Fine Wines.

Vinski tečaj i certifikacija WSET

Edukacija o vinima i žestokim alkoholnim pićima prema programu i licenci britanskog Wine and Spirit Education Trust.

Kombinacija je novih znanja te izvrsne prilike za  druženje s ostalim zaljubljenicima u vino ili aktivnim sudionicima u vinskom biznisu, a prikladan je za korporativne darove i kao timska aktivnost.

Team Cooking

Dok tim kuha,  gušta u rezultatu,  raste osjećaj zajedničkog uspjeha, kuhaju se finiji timski procesi... i skuhali smo tim!

Timski program radi se po narudžbi te se, prema željama i potrebama klijenta, moguće konzultirati s psihologom u svrhu kreiranja učinkovitog i timu prilagođenog programa.

Domjenci i druženja – iznajmljivanje prostora

Za prilike kada postoji sadržaj, a nedostaje prostor, Centar za kulturu prehrane je idealno mjesto za realizaciju formalnih i neformalnih druženja i proslava.

Lokacija u živopisnoj ulici i tipičnoj starogradskoj kući stvara ozračje davnih vremena i pravog zagrebačkog duha, a moderna i suvremena unutrašnjost kuhinje i predavaonice podržavaju kvalitetu programa i udobnost boravka.

Uz opisane, kreiramo individualizirane programe prema željama i potrebama. Svi su programi dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku.

Centar za kulturu prehrane projekt je Biotechnicon poduzetničkog centra, nastao 2012. godine kao mjesto gdje učimo, kuhamo i kušamo!

Biotechnicon je član međunarodnih organizacija: IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) i OriGIn  (Organization of Geographical Indications Network) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda i usluga. Stručni tim Centra osigurava kvalitetu programa. Programe kreiraju i izvode nutricionisti, kuhari, psihologinja koja je i health coach te gastroblogerica koja je stručnjakinja za slastičarstvo. Iskusni tim ovdje je da vama osigura najbolji doživljaj sa stručnom podlogom.

Informacije o koronavirusu

Poznati o Zagrebu

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com

Alex Kapranos

Alex Kapranos

Alex Kapranos (Franz Ferdinand) o Zagrebu je pisao na svom blogu: http://bit.ly/nO3yin

Izvor: www.guardian.co.uk

Chris Urbanowicz

Chris Urbanowicz

Sjećam se nastupa na INmusic festivalu. Jedva čekamo da ponovo vidimo svoje obožavatelje. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo.

Izvor: www.tportal.hr

Foals

Foals

Uzbuđeni smo zbog prvog nastupa u Hrvatskoj i presretni što smo imali vremena razgledati vaš prekrasan grad Zagreb.

Izvor: INmusic festival

Flogging Molly

Flogging Molly

Uživamo ovaj utorak u Zagrebu. Uskoro krećemo put Main stagea na INmusic festival.

Izvor: INmusic festival

The Black Keys (Patrick)

The Black Keys (Patrick)

Prvi nam je put u Zagrebu. Stvarno nam je lijepo ovdje. Nećemo stići vidjeti obalu, ali ćemo se odmoriti i hodati uokolo...

Izvor: INmusic festival

Wolfmother

Wolfmother

Lokacija na kojoj se održava festival i Zagreb u kojem smo proveli iznimno opušteno prijepodne su prekrasni.

Izvor: INmusic festival

Courtney Thorne Smith

Courtney Thorne Smith

Hvala na jednom od najboljih hotelskih iskustava ikada. Sobe su nam bile prelijepe, osoblje je izvrsno, svaki trenutak je bio predivan. A Zagreb... čaroban! Sve najbolje!

Izvor: Esplanade Zagreb Hotel

Pixies

Pixies

Veliko hvala u ime banda PIXIES na još jednom divnom danu u Zagrebu! Izvrstan festival i prekrasna publika (molimo manje kiše drugi put!!), Doviđenja.

Izvor: INmusic festival

Melanie Fiona

Melanie Fiona

Žao mi je što nisam imala priliku dulje ostati i razgledati malo više, ali Jarun s jezerom i klubovima me oduševio, Ima sve elemente dobre zabave.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb