Zagrebačka tura električnim biciklima

Istražite Zagreb na nekonvencionalan način u društvu naših lokalnih vodiča koji će s vama podijeliti najzanimljivije priče o starim i novim turističkim atrakcijama u gradu.

Ruta 1: Kaptol, Gradec i Donji grad (trajanje 2 sata)

Naša standardna e-bike tura prolazi kroz staru srednjovjekovnu gradsku jezgru.

Na Kaptolu i Gradecu koji se nalaze na dva susjedna brda, osjetit ćete šarm glavnog grada Hrvatske. Kaptol, sa zagrebačkom katedralom, najvišom građevinom u Hrvatskoj, danas nije samo centar Hrvatske katoličke crkve, već skriva i druge gradske bisere, kao slikovitu tržnicu Dolac, također poznatu i kao “trbuh Zagreba”.

Prije no što se popnemo na Gradec, proći ćemo nekadašnjom granicom između dvaju naselja - Kaptola i Gradeca, današnjom najživopisnijom pješačkom ulicom u Zagrebu – Tkalčićevom.

Prolaskom kroz jedina sačuvana srednjovjekovna gradska vrata – Kamenita vrata, doći ćemo do središta političke moći u Hrvatskoj – trga Svetog Marka sa zgradom parlamenta – Saborom i zgradom vlade.

Bez daha vas neće ostaviti penjanje na Gradec, već prekrasan raznobojni krov crkve Svetog Marka i prelijep pogled na gotovo cijeli grad ispred kule Lotrščak.

U Donjem gradu, području koje leži ispod Kaptola I Gradeca, doživjet ćete grad 19. stoljeća.

Naša biciklistička tura prolazi zanimljivim ulicama te zagrebačkom zelenom potkovom – slijedom od 8 parkova i trgova na kojima se nižu vrijedna arhitektonska i kiparska ostvarenja: zgrada Hrvatskog Narodnog Kazališta, zgrada Sveučilišta, zgrada Glavnog kolodvora, Umjetnički paviljon, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, kip Sv. Jurja i trg Kralja Tomislava samo su neke od najpoznatijih znamenitosti Donjeg grada.

Otkrijmo zajedno ljepote I tajne starog Zagreba.

Ako ste voljni istražiti više…

Ruta 2: Kaptol, Gradec, Donji grad i groblje Mirogoj (trajanje 4 sata)

Nedaleko od centra Zagreba nalazi se zanimljivo mjesto – jedinstveno groblje, posebno, ne samo zbog umjetničke vrijednosti, nego i zbog velikog povijesnog značaja.

Ideja o gradnji prvog “zajedničkog groblja”, groblja za sve religije, koje je nastalo 1876., pretvorena je u pravu umjetničku galeriju na otvorenom.

Na Mirogoju će vam pažnju zaokupiti izvanredni spomenici istaknutih hrvatskih kipara, zajedno s impozantnim arkadama Hermana Bollea, graditelja groblja.

Informacije o koronavirusu

Postupak prijave za zaprimanje oznake Safe stay in Croatia

Poznati o Zagrebu

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com

Chris Urbanowicz

Chris Urbanowicz

Sjećam se nastupa na INmusic festivalu. Jedva čekamo da ponovo vidimo svoje obožavatelje. Mislim da će biti vrlo uzbudljivo.

Izvor: www.tportal.hr

Snoop Dog

Snoop Dog

Sve mi je super ovdje, cure su prelijepe, usluga vrhunska. Što više mogu tražiti od grada?

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Baka DJ, Ruth Flowers

Baka DJ, Ruth Flowers

Zagreb je predivan, ali najviše su me oduševili ljudi. Svi su toliko ljubazni i pristupačni. Bolje domaćine si nisam mogla poželjeti.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

Pixies

Pixies

Veliko hvala u ime banda PIXIES na još jednom divnom danu u Zagrebu! Izvrstan festival i prekrasna publika (molimo manje kiše drugi put!!), Doviđenja.

Izvor: INmusic festival

Alex Kapranos

Alex Kapranos

Alex Kapranos (Franz Ferdinand) o Zagrebu je pisao na svom blogu: http://bit.ly/nO3yin

Izvor: www.guardian.co.uk

The Black Keys (Patrick)

The Black Keys (Patrick)

Prvi nam je put u Zagrebu. Stvarno nam je lijepo ovdje. Nećemo stići vidjeti obalu, ali ćemo se odmoriti i hodati uokolo...

Izvor: INmusic festival

Melanie Fiona

Melanie Fiona

Žao mi je što nisam imala priliku dulje ostati i razgledati malo više, ali Jarun s jezerom i klubovima me oduševio, Ima sve elemente dobre zabave.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

David Byrne

David Byrne

Ako izuzmemo okolna brda s jedne strane grada, Zagreb je grad savršen za pedaliranje.David Bryne (Talking Heads) povodom izlaska knjige Biciklistički dnevnik

Izvor: www.mvinfo.hr

Eric Sardinas

Eric Sardinas

Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana.

Izvor: www.muzika.hr