ZEZ Festival: Sluša se drugačije

04.04.2019

Drugo izdanje ZEZ Festivala, koji će se održati od 10. do 14. travnja, pružit će publici raznorodni glazbeni program, umjetnost improvizacije i vrhunsko poigravanje zvukom. U pet dana trajanja ZEZ Festivala slušat će se drugačije…

ZEZ Festival, koji organizira Zavod za eksperimentalni zvuk (ZEZ) Kluba studenata elektrotehnike (KSET), koncertni je program za drugačiju glazbu i njezine ljubitelje. Moto festivala, koji će se održati od 10. do 14. travnja, jest „Slušaj drugačije”. Eksperiment i improvizacija temelj su glazbe izvođača koji nastupaju na ZEZ Festivalu pa organizatori prije svega ističu da je ZEZ „iskustvo u kojem nikada ne znaš što ćeš dobiti”.

Festival će prvoga dana započeti multimedijalnom Izložbom zvuka. Petu godinu zaredom na njoj se okupljaju mladi umjetnici koji istražuju različite pristupe zvuku kroz multimedijalne radove, interaktivne instalacije, performanse kao i različite hibridne forme i formate. Ulaz na izložbu je besplatan.

Drugoga dana festivala nastupat će kolumbijska umjetnica, producentica i sound umjetnica Lucrecia Dalt i britanski saksofonist i skladatelj Ben Vince. Publiku će u koncertni dio te večeri uvesti audiovizualni trio Norac/Pavičić/Dožić.

U petak, trećega dana ZEZ Festivala, najavljen je nastup provokativnog ruskog noise rap dua IC3PEAK, američkog audiovizualnog umjetnika bod [包家巷] i zagrebačke producentice mapalma. U suradnji s Illectricity Festivalom poslije toga koncerta priređuje se ZEZ Festival After Party.

U subotu, četvrtoga dana festivala, nastupat će poljski bend BNNT i hrvatski Karmakumulator, najdugovječniji splitski eksperimentalni noise muzički projekt.

Posljednji koncert ovogodišnjeg ZEZ Festivala priredit će njemačko-američki duo Peter Brötzmann na saksofonu i klarinetu i Heather Leigh na pedal steel gitari, dočaravajući nam svojom energičnom glazbenom razmjenom munjevite improvizacije svijet buke i kaosa u kojemu živimo.

Cijena ulaznice na sva festivalska događanja je 160 kuna, a za pojedinačne koncerte kreće se od 70 do 90 kuna. Ulaz na Izložbu zvuka je besplatan.