Zdravstveni turizam: Vrhunska usluga i zanimljivi sadržaji

27.02.2019

Vrhunski i u svijetu priznati stručnjaci, mreža odličnih medicinskih i dentalnih centara, konkurentne cijene, prometna dostupnost i brojni zanimljivi gradski sadržaji razlozi su zbog kojih je Zagreb atraktivan centar zdravstvenog turizma.

Zagreb je često odredište putnika koji u ovaj grad dolaze zbog zdravlja jer je poznat po stomatološkim i oftalmološkim uslugama, estetskoj kirurgiji, dermatologiji, ortopediji i dijagnostici. Vrhunski opremljeni medicinski centri u kojima se zdravstvene usluge pružaju po najvišim svjetskim standardima, stručno osoblje potvrđeno suradnjom u mnogim svjetskim medicinskim centrima i sveučilištima, konkurente cijene te razvijena smještajna i ostala infrastruktura razlozi su sve većeg broja posjetitelja koji dolaze sa zdravstvenim motivima.

Ove vrijednosti potvrđuju i korisnici. Naime, Studija medicinskog turizma, kojom je Turistička zajednica grada Zagreba istražila i analizirala poziciju grada u pružanju usluga medicinskog turizma, pokazala je da su korisnici kao glavne prednosti zagrebačke medicinske ponude istaknuli visoku kvalitetu usluga i medicinska postignuća, članstvo u EU koje pruža mobilnost i mogućnost suradnje, a uz to i raznolikost prirodnog okoliša i resursa, razvijenu prometnu i smještajnu infrastrukturu itd.

Recimo i to kako su cijene medicinskih usluga u zagrebačkim medicinskim centrima konkurentne te da njihovim korisnicima kao i pratnji Zagreb i njegova okolica pružaju niz pogodnosti da slobodno vrijeme iskoriste za kulturne sadržaje, kušanje odlične gastronomske ponude, kupovinu te izlete.

Podršku zdravstvenom turizmu i njegovoj prepoznatljivosti te brendiranju daje Turistička zajednica grada Zagreba, koja je, uz ostalo, nedavno izdala brošuru „Zagreb – centar medicinske izvrsnosti” te informacije pruža i na posebnim internetskim stranicama. Daljnjem razvoju ove vrste usluga bila je posvećena konferencija Health Spot Croatia koju su početkom veljače zajednički organizirali Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatska turistička zajednica, a okupila je vrhunske stručnjake iz zemlje i svijeta.

Više o zdravstvenom turizmu u Zagrebu potražite na http://healthtourism.infozagreb.hr/.