ZagrebDox: Pogledajte najbolje dokumentarne filmove i upoznajte njihove autore

21.02.2019

15. međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox od 24. veljače do 3. ožujka ugošćuje neke od najboljih autora te prikazuje najzanimljivija dokumentaristička ostvarenja iz cijelog svijeta.

Zagreb je od 24. veljače do 3. ožujka domaćin 15. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, na kojem će se prikazati najbolji kratkometražni i dugometražni dokumentarni filmovi iz cijelog svijeta.

Uz užitak u najboljim djelima majstora dokumentaraca, zagrebačka će publika tijekom osmodnevnog trajanja ZagrebDoxa moći pozdraviti poznate dokumentariste, autore mnogih zapaženih i na međunarodnim natjecanjima nagrađivanih filmova kao što su Sergej Loznica, Želimir Žilnik, Nikolaus Geyrhalter, Ivars Seleckis te brojni drugi.

Dolazak istaknutih autora bit će i prilika za polemike s publikom vezane uz ovaj filmski žanr, ali i rasprave o brojnim aktualnim temama suvremenog društva.

Okosnicu programa čine međunarodna i regionalna konkurencija u natjecateljskom dijelu i osam već tradicionalnih kategorija u službenom programu: Majstori doxa, Biografski dox, Glazbeni globus, Kontroverzni dox, Stanje stvari, Happy Dox, ADU DOX i Teen Dox.

Ovogodišnji ZagrebDox publiku će iznenaditi i posebnim programima, a također će se baviti i načinima približavanja dokumentarnog filma raznolikoj publici te edukaciji filmskih profesionalaca putem platforme ZagrebDox PRO.

ZagrebDox se održava u Kaptol Boutique Cinema Zagreb, a više o programu i ostalim pojedinostima možete saznati na www.zagrebdox.net.