Zagreb na „ulici“– 21. Cest is d'Best

03.05.2017

Od 31. svibnja do 4. lipnja na zagrebačkim ulicama i trgovima održat će se još jedan, 21. po redu, međunarodni, multimedijalni, ulični festival Cest is d'Best!

Festival je to koji sa sobom nosi polet, dobru energiju, zdrav smijeh za sve ljude dobre volje, djecu, zaposlene, klaune, sindikalce, studente, penzionere, trubače, strance, domaće, hedoniste, idealiste, ekologe, lokalpatriote, sportaše, muzičare, glumce, filozofe, plesače, trkače, glasne, tihe... Stotine izvođača sa svih strana svijeta donose pet dana ispunjenih performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima. Festival će tako ponovno izbrisati granice između etabliranih oblika kulture i „alternative“ te zbližiti sve generacije građana kroz program u kojemu baš svi mogu sudjelovati.

Ovogodišnji festival obilježit će i 50 godina jednog od najznačajnijih glazbenih i kulturoloških pokreta koji se 60-ih godina prošlog stoljeća iz Amerike proširio i diljem Europe – Hippy pokreta. Tijekom festivala kroz različite će se likovne akcije i instalacije prenositi poruke Hippy pokreta; ZA ljubav, ZA mir, NE ratovima i druge, dok će se 3. lipnja na Cvjetnom trgu tim povodom izvoditi pjesme iz kultnog mjuzikla Kosa.