Zagreb Guitar Festival: Stižu vrhunski svjetski gitaristi

04.03.2019

Za sve ljubitelje zvuka gitare, ali i štovatelje nekih od najvećih svjetskih umjetnika na tom instrumentu Zagreb će biti idealno odredište od 31. ožujka do 6. travnja.

Zagreb Guitar Festival, koji se održava od 31. ožujka do 6. travnja, okupit će vodeće svjetske gitariste raznih žanrova. Na nekoliko zagrebačkih lokacija, u Muzeju Mimara i Hotelu Westin, održavat će se večernji koncerti pod nazivom „All Stars koncerti” različitih glazbenih žanrova.

Festival će ugostiti vrhunske svjetske glazbenike. Prve večeri nastupa miljenik zagrebačke publike, svjetski poznati jazz gitarist Stochelo Rosenberg s jazz gitaristom, ali i multitalentiranim umjetnikom Matom Matišićem. U Kristalnoj dvorani Hotela Westin nastupat će, prvi put u Europi, najpoznatiji brazilski gitarist Yamandu Costa.

Jedan od vodećih svjetskih flamenco gitarista Antonio Rey nastupit će u Kristalnoj dvorani Hotela Westin sa svojim triom, tako da će se uz gitaru moći uživati i u vokalnoj interpretaciji i plesu. Posjetitelji Zagreb Guitar Festivala će imati priliku poslušati atraktivan gitaristički duo Bandini & Chiacchiaretta koji će na gitari i harmonici izvesti najpoznatije svjetske tango kompozicije.

U sklopu klasičnih večeri prvi će put u Zagrebu nastupati najpoznatiji gitarski duo na svijetu Sergio & Odair Assad kao i poznati svjetski gitarist Aniello Desiderio uz EuroStrings orchestra.

Popodnevni koncerti rezervirani su za EuroStrings Artists - mlade pobjednike gitarističkih natjecanja okupljenih u projekt EuroStrings, prvu europsku platformu u području klasične glazbe čiji je osnivač i vodeći partner Glazbena škola Bonar, koja je ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala.

EuroStrings okuplja 17 europskih festivala klasične gitare, a glavni cilj platforme je promocija mladih klasičnih gitarista i pobjednika međunarodnih natjecanja. U sklopu festivala u Muzeju Mimara od 4. do 6. travnja održat će se i EuroStrings konferencija s prestižnim gostima iz područja kulture koji dolaze iz cijelog svijeta.

Za vrijeme trajanja festivala priređuje se i izložba gitara. Izlagači dolaze iz sedam europskih zemalja. Hrvatski kolekcionar mag. mus. Hrvoje Grgić izložit će svoje gitare te s Davidom Collettom iz Guitar Salon Internationala iz Los Angelesa održati predavanje i predstavljanje gitara.

Više informacija o programu festivala pronađite na www.zagrebguitarfest.com, a ulaznice za koncerte su u online prodaji, po cijeni od 95 do 105 kuna, dostupne preko portala www.eventim.hr.