Veliki glazbeni događaj u Domu sportova – 14. Pozitivan koncert

02.11.2018

Dom sportova, velika dvorana i Pozitivan koncert! Editorsi, Hladno pivo, Pipsi za tisuće poklonika 14. izdanja jednog od ponajvećih koncerata u regiji.

Pozitivan koncert, naš najveći i najdugovječniji domaći dvoranski glazbeni događaj, održat će se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 30. studenoga i subotu 1. prosinca. Rekordno 14. izdanje Pozitivca bit će njegovo najjače izdanje u povijesti, a predvode ga Editors, Hladno pivo, Pips, Chips & Videoclips. Po prvi put će line up Pozitivnog koncerta predvoditi jedan inozemni sastav, a riječ je o britanskoj grupi Editors. Grupa koja je nekoliko puta bez problema rasprodala Tvornicu kulture sad će stati na pozornicu Velike dvorane Doma sportova. Hladnom će pivu ovo biti posljednji veliki nastup u godini u kojoj slave 30. obljetnicu benda, dok će Pips, Chips & Videoclips prvi put zasvirati u svojem gradu nakon trijumfalnog nastupa pred 10 000 ljudi na Zagreb Beer Festu.
Grupa Jonathan upisat će svoju drugu svirku na Pozitivcu, dok „debitante” čine čak četiri izvođača – Nipplepeople, M.O.R.T., Ischariotzcky i Bojana Vunturišević. Po danima program 14. Pozitivnog koncerta izgleda ovako: petak, 30. studenoga– Editors, Nipplepeople, Jonathan, Bojana Vunturišević; subota, 1. prosinca – Hladno pivo, Pips, Chips & Videoclips, M.O.R.T., Ischariotzcky.
Pozitivan koncert, u organizaciji Udruge HUHIV i LAA-a, u svojih je trinaest godina postao najvažniji domaći glazbeni događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji uopće. Pozitivac je jedna od akcija HUHIV-a kojim se ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a.