U zdravom tijelu zdrav duh – sport u prosincu

03.12.2018

Kroz prosinac se može i protrčati u veselju i radosti, bili vi amater ili profesionalac.

Malo je utrka na svijetu koje počinju pitanjem: „Mogu li pretrčati 490 stepenica i popeti se na 25. kat poslovne zgrade Zagrepčanka?” Tko može, a tko ne može, doznat ćemo 8. prosinca na utrci Zagrepčanka 512 Race. Ovogodišnja utrka donosi trkačima i neke novine. Na njima je da izaberu solo, duo ili mega izazov. Solo utrka je ona u kojoj jedan trkač trči sam najbolje što može. Duo izdanje donosi timski rad, uspon dviju osoba, muške i ženske, čiji se rezultati zbrajaju. Mega utrka je za one najizdržljivije. Njih očekuju dva uspona u jednom danu, a zbrojeni rezultat dat će nam kralja i kraljicu Zagrepčanke.

Centrom Zagreba trčat će se 16. prosinca. Jedinstvena kostimirana utrka Zagreb Advent Run dio je doživljaja predivnog zagrebačkog Adventa. Utrka će treću godinu zaredom okupiti na stotine sudionika odjevenih poput Djeda Božićnjaka, vila, vilenjaka, sobova i ostalih likova iz božićnih priča. Zajedno će trčati pet ili 10 kilometara kroz sami centar Zagreba. Svi trkači moraju ispuniti samo jednu obvezu: biti veselog blagdanskog duha! Utrka humanitarnog karaktera ove je godine posvećena podizanju svijesti o dobrobiti tjelesne aktivnosti za oboljele od dijabetesa.

Noć 8. prosinca donosi nam boksački spektakl u Košarkaškoj dvorani Dražen Petrović. Hrvatski šampion, nositelj brončane medalje s Olimpijskih igara, teškaš velikog srca Filip Hrgović vraća se u svoj rodni grad kako bi obranio međunarodni WBC naslov. Protivnik mu je Ytalo Perea iz Ekvadora. Filip Hrgović – On the hunt!