Sportska događanja: U znaku rekreativnih i atletskih utrka

07.03.2019

S dolaskom sunčanijih dana sve je više i sportskih događanja, a ona će u ožujku biti u znaku rekreativnih i atletskih utrka.

U Zagrebu će se ovoga mjeseca puno trčati. Već 9. ožujka organizirat će se druga promotivno- humanitarna utrka Zagrebački proljetni cener. Njezin organizator je magazin Trčanje, a utrka će se održati na Savskom nasipu s početkom u 11 sati. U toj utrci će ove godine sudjelovati gotovo 700 sportaša-rekreativaca. Oni će se natjecati u utrkama na 5 i 10 kilometara te u štafeti na 10 kilometara u kojoj će sudjelovati po dvije osobe. Za prva tri mjesta osvojena u svakoj utrci najboljima će se dodijeliti pokali, ali i svi ostali natjecatelji dobit će prigodan dar.

Budući da ova utrka ima humanitarno obilježje, dio novca prikupljenog startninama uplatit će se na račun Udruge FB Humanitarci koja skrbi o potrebitim i starijim osobama.

Sljedeći vikend, 17. ožujka, održat će se četvrti Zagrebački proljetni polumaraton – Zagreb21. Zagrebački polumaraton cestovna je atletska utrka u ukupnoj duljini od 21.098 metara. Start i cilj utrke je na istom mjestu i nalazi se na zapadnom kolniku ulice Hrvatske bratske zajednice ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice. Uz polumaraton organizira se još i utrka na 5 kilometara te polumaraton štafetne utrke, a sve one kreću u isto vrijeme, s početkom u 9 sati. Natjecatelji se za štafetne utrke prijavljuju kao tim od četvero trkača, neovisno o spolu i godinama, a štafete su podijeljene po kategorijama: za muškarce i žene, mješovite klasične (dva muškarca i dvije žene), mješovite muške (tri muškarca i jedna žena) i mješovite ženske (tri žene i jedan muškarac).

Prijave za sudjelovanje na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu otvorene su do 15. ožujka, a dosad se prijavilo gotovo 1600 natjecatelja iz više od dvadeset zemalja.

Organizator Zagrebačkog proljetnog polumaratona je tvrtka Trčanje d.o.o. (Run&Trek – prva specijalizirana trgovina za trčanje) i AK Maksimir. U sklopu Zagrebačkog polumaratona prvi put će se održati Zagrebačka vatrogasna utrka, koju organizira DVD Prečko Zagreb i poziva sve vatrogasce da se za nju prijave. U toj utrci vatrogasci će trčati pet kilometara.