Spektakl u Areni: Šetnja s dinosaurima

07.03.2019

Spektakularna predstava „Šetnja s dinosaurima”, koja izaziva zanimanje u cijelom svijetu, prikazat će se u Areni Zagreb u novoj produkciji, a publika će je moći pogledati od 8. do 10. ožujka.

U tom spektaklu u Areni podjednako će uživati djeca i odrasli. „Šetnja s dinosaurima” rađena je prema nagrađivanom BBC-vom televizijskom serijalu, a nastala je u Australiji, gdje je premijerno prikazana u Sydneyju prije jedanaest godina. Od tada predstavu je u produkciji Global Creatures pogledalo više od devet milijuna ljudi u 250 zemalja, a zagrebačka publika moći će je vidjeti u novoj produkciji koja se temelji na najnovijim znanstvenim istraživanjima. Na osnovi tih istraživanja gledateljima će se pokazati živopisne promjene koje su se dogodile dinosaurima, uključujući i pojavu perja kod nekih vrsta.

Iz dvjesta milijuna godina duge vladavine dinosaura Zemljom u ovom je šouu predstavljeno ukupno devet njihovih vrsta. Predstava uključuje Tyrannosaurusa rexa, najvećeg grabežljivca među dinosaurima, kao i Plateosaurusa te Liliensternusa iz razdoblja trijasa, zatim Stegosaurusa i Allosaurusa iz jure te Torosaurusa i Utahraptora iz impresivnog razdoblja krede. Najveći među njima je Brachiosaurus koji je bio visok jedanaest, a dugačak sedamnaest metara. Realizacija takve produkcije trajala je godinu dana i zahtijevala je tim od pedesetak ljudi, uključujući inženjere, tekstilne tehničare, proizvođače kože, umjetnike, slikare te stručnjake iz područja animatronike.

Kroz priču o dinosaurima prikazat će se povijest Zemlje u doba dijeljenja kontinenata i obuhvaća prijelaz iz sušnog razdoblja trijasa u vegetacijom bujno razdoblje jure, formiranja oceana i trenutke kad Zemlju pogađa ogroman komet što dovodi do izumiranja dinosaura.

Ulaznice za „Šetnju s dinosaurima” mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr po cijeni od 150 do 290 kuna.