SPEKTAKL INMUSIC – KINGS OF LEON NA GLAVNOJ POZORNICI

06.03.2017

Sjajne vijesti stižu za ljubitelje dobre glazbe! Festival INmusic #12 ugostit će jedan od najvećih i najpoželjnijih rock-bendova današnjice, globalno popularne Kings of Leon!

Tijekom proteklih trinaest godina Kings of Leon prodali su preko 18 milijuna albuma i preko 24 milijuna singlova diljem svijeta. Čak pet singlova benda zauzelo je pozicije na Billboardovoj ljestvici Hot 100, svih sedam studijskih albuma našlo se na Billboardovu popisu Top 200, a dva singla trijumfirala su zauzevši prvo mjesto na radiju Modern Rock. Kings of Leon osvojili su arene i stadione diljem svijeta te predvodili neke od najvećih i najprestižnijih svjetskih festivala.

Dobitnici čak četiriju uglednih nagrada Grammy te sedam nominacija za Grammy bez sumnje najveće su glazbeno ime u dvanaestogodišnjoj povijesti festivala INmusic. Gostovanje Kings of Leon na festivalu INmusic #12 bit će ujedno i  najveći festivalski nastup u regiji do sada te njihov premijerni i dugo očekivani nastup u Hrvatskoj. Povod njihovoj nadolazećoj europskoj turneji u sklopu koje će Kings of Leon zasvirati i na glavnoj pozornici festivala INmusic izlazak je njihova najnovijega studijskog albuma WALLS. Album je izdan u listopadu 2016. nakon trogodišnje stanke.

Dolaskom Kings of Leon festival INmusic naći će se u ekskluzivnome i elitnome društvu velikih europskih festivala kao jedan od osam europskih festivala na kojima će Kings of Leon zasvirati ovoga ljeta. Kings of Leon priključuju se tako ionako već impresivnom sastavu festivala INmusic #12 među kojima su sjajni Flogging Molly, ArcadeFire, Alt-J, Kasabian i Michael Kiwanuki. Organizatori ne sumnjaju kako će dvanaesto izdanje INmusica oboriti sve dosadašnje rekorde posjećenosti i etablirati Zagreb i Hrvatsku kao nezaobilaznu postaju najvećih svjetskih glazbenih zvijezda. Festival INmusic tradicionalno će se održati na zagrebačkome jezeru Jarun od 19. do 21. lipnja 2017. godine. Ulaznice za tri festivalska dana prodaju se po cijeni od 399 kn, a sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn.