Skijaški spektakl na Sljemenu - Snow Queen Trophy

03.12.2018

Skijaška krema i ove će godine sa Sljemena jurnuti u novu 2019. godinu

Skijaški spektakl Snow Queen Trophy ponovno će okupiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na početku 2019. godine. Tradicionalni svjetski poznat sljemenski sportski spektakl objedinit će dvije utrke Audi FIS Svjetskog kupa – žensku utrku koja će se održati 5. siječnja te mušku utrku u nedjelju, 6. siječnja. Dane prije obiju utrka, 4. i 5. siječnja, u Ledenom parku na Tomislavovu trgu u centru Zagreba održat će se javno izvlačenje startnih brojeva natjecatelja.

Sljemenske utrke ugostit će 150 svjetskih skijaša i skijašica te više od 400 članova reprezentacija iz oko 25 zemalja s četiriju svjetskih kontinenata. I ove se godine na Sljemenu očekuje na tisuće skijaških zaljubljenika i navijača koji će zajedničkim snagama stvoriti prepoznatljivu atmosferu na oba dana natjecanja.

Vrhunska organizacija utrke Snow Queen Trophy i sjajna sljemenska atmosfera svrstala je Zagreb uz bok najuglednijim svjetskim skijalištima – Val Gardeni, Garmisch-Partenkirchenu, Kitzbühel, Wengen i Val d'Isereu te su sljemenske utrke uvrštene u Club 5+ Ski Classics, odnosno klub najboljih tradicionalnih organizatora utrka Svjetskoga kupa. Međunarodna skijaška federacija uvrstila je Snow Queen Trophy u kalendarski raspored do 2022. godine i time iskazala veliko povjerenje Hrvatskom skijaškom savezu. 

Stoga, rezervirajte prvi vikend u siječnju i ne propustite biti dio još jednog izdanja Snow Queen Trophy, utrke koja snažno pozicionira Zagreb na svjetskoj skijaškoj i turističkoj karti.