Pink Day Zagreb: U znaku ružičastih vina, pjenušca, ali i maslinovog ulja

18.03.2019

Pink Day Zagreb će na samom kraju ožujka sedmi put okupiti najkvalitetnije proizvođače ružičastih vina, pjenušaca i maslinovog ulja iz Hrvatske i svijeta, ali i njihove brojne poklonike.

Pink Day Zagreb, međunarodni festival ružičastog vina, pjenušca i šampanjca, sedmu će godinu zaredom okupiti najkvalitetnije proizvođače ružičastih vina, pjenušaca, ali i maslinovog ulja iz cijele Hrvatske kao i dijela Europe i svijeta.

U sklopu toga festivala, koji organizira Udruga WOW – Žene i vino (Women On Wine), održat će se i svojevrsni „festival u festivalu” – „Green in Pink”, u sklopu kojega će svoje proizvode predstaviti vrhunski proizvođači maslinovog ulja.

Festival Pink Day Zagreb odlična je prilika za sve ljubitelje ružičastih vina da ih kušaju te upoznaju najbolje vinare, kojima je, s druge strane, ovo mogućnost da se predstave tržištu.

Uz predstavljanje vina i maslinovog ulja održat će se i brojne edukativne radionice na kojima će se posjetitelji moći upoznati s vinima iz svih dijelova Hrvatske, a o njima će ih podučavati vinari, specijalizirani novinari, enolozi i sommelieri. Svi izlagači sudjelovat će i u natjecanju za najkreativniji stol, a najbolje očekuju atraktivne nagrade.

Pink Day Zagreb održava se 30. ožujka u Muzeju Mimara od 12 do 19 sati, a cijena ulaznice je 150 kuna.