Organ Vida - Međunarodni sajam fotografije

05.09.2017

Deveti festival fotografije Organ Vida,nazvan Novi građani, održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti te na još desetak lokacija u Zagrebu od 6. do 20. rujna 2017.

Festival Organ Vida najveća je međunarodna fotografska manifestacija u Hrvatskoj i najveći festival suvremene fotografije u jugoistočnoj Europi.

Na dan velikog otvaranja Festivala u Muzeju suvremene umjetnosti bit će otvoreno pet izložbi: Novi građani (20 umjetnika iz cijeloga svijeta, finalisti natječaja na temu Novi Građani), Pieter Hugo: Verisimilarworlds, The West Africanworks, 2005.– 2010., Cristina de Middel: Sharkification, Dana Lixenberg: Imperial Courts i izložba Fotoknjige s Festivala u Kasselu: DummyAward te izbor žirija.

U MSU-u je 9. rujna na programu Diskurzivni program Izvan dokumentarnog. Festival Organ vida ove će godine prvi put predstaviti Nagradu Marina Viculin – posebnu novčanu nagradu koja se dodjeljuje jednom godišnje kao priznanje za rad umjetnika iznimnih postignuća u području hrvatske fotografije.
Organ Vida dvotjedni je međunarodni festival fotografije koji se održava svake jeseni u Zagrebu na više lokacija. Okuplja mlade, suvremene međunarodne fotografe sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja umjetnosti i suvremene fotografske prakse te želi potaknuti razgovore o ključnim i globalno-društveno-političkim pitanjima. Interaktivnost, inovativnost, kreativnost i inkluzija u središtu su onoga što Organ Vida čini uspješnim festivalom, omogućujući mu da postane najveći i najrecentniji godišnji fotografski događaj u jugoistočnoj Europi.