Multimedijska izložba u čast genija – Nikola Tesla – Mind From the Future

06.11.2017

Nikola Tesla – Mind from the Future, najveći je hrvatski multimedijski izložbeni projekt.

Izložba u čast jednog od najvećih svjetskih vizionara otvara se u studenome 2017. u Meštrovićevu paviljonu u partnerstvu s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i bit će otvorena do travnja 2018. godine. Velikan Meštrović tako će ugostiti velikana Teslu na spektaklu koji zasigurno nosi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine.

Ovaj doživljajni futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i skupine međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, videoumjetnost i tehničke inovacije. Kao što kaže autorica, ovo je izložba koja će posjetitelje odvesti na mistično putovanje bez početka i kraja kroz Tesline ideje, vizije, inspiraciju i filozofska promišljanja koja su temelj međunarodnom multimedijskom djelu Mehaničke Figure – Inspirirani Teslom koje čini okosnicu postava. Glavna poruka i cilj izložbe prije svega su prenošenje Tesline energije stvaranja, ponajprije mladim generacijama.

Izložba je to nacionalnog značaja i globalnog potencijala, koncipirana za postav u jedinstvenom prostoru Meštrovićeva paviljona, ali i s opcijom putujuće izložbe. New York bi trebao biti logična sljedeća stanica, a putovanje s Nikolom Teslom planira se zaokružiti na svjetskom Expou u Dubaiju 2020. godine.