Ljeto za filmofile - Osvježite se filmovima

03.07.2018

Ljetni program u kinu Europa, Fantastic Zagreb film festival, filmovi na ljetnoj pozornici Tuškanac jamstvo su dobrog ljeta za filmofile.

Tradicionalno Ljeto u kinu Europa poručuje - osvježite se filmovima! Ovogodišnji program Propustili ste, pogledajte! okupit će gotovo 50 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u okviru redovitog programa. U ljetnoj programskoj shemi naći će se primjerice Jastog, Mladost, Saulov sin te domaći filmovi kao što su Zvizdan i S one strane. Ljeto nosi i nekoliko novih naslova kao što su filmovi Rasprskavanje i   Ma Ma Julia Medema u kojoj glavnu ulogu tumači Penélope Cruz. Filmovi nastali izvan engleskog govornog područja prikazat će se i uz titlove na engleskom jeziku. Kino Bibijada, program namijenjen dječjoj publici, donosi sedam dugometražnih igranih i animiranih ostvarenja.

Pregršt dobrih filmova donosi i sezona filmskih festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Očekuje nas ponajprije osmo izdanje Fantastic Zagreb film festivala čiji atraktivan program vabi u najljepše kino na otvorenom. U jedanaest festivalskih dana od 28.06. do 08.07. prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Sretan rođendan! Nakon Fantastic film festivala slijedi Revija europskog filma pa Motovunsko zagrijavanje s filmovima s Motovun film festivala, a potom filmovi Zagreb film festivala te Filmski program Centra za kulturu i film Augusta Cesareca.