Koncertni spektakl na Šalati – Duran Duran

02.06.2017

Duran Duran, jedan od najvećih pop sastava svih vremena, vraća se u Hrvatsku nakon 16 godina od njihova prvog i dosad jedinog nastupa!

Domaća publika, kao i ona iz cijele regije, imat će ih prilike vidjeti na velikom ljetnom Open Air spektaklu 29. kolovoza na Šalati.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream sastava i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Iza njih je karijera duga 35 godina, 14 studijskih albuma i više od 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te mnoštvo nagrada. Ono što je počelo kao alternativna glazbena priča 1982. u engleskom Birminghamu, u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Pamte se albumi Duran Duran, Rio, Seven And The Ragged Tiger i Notorious, Big Thing, ili pak Thank You, Red Carpet Massacre, kao i najnoviji hvaljeni Paper Gods s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju. U Zagreb sastav stiže u okviru svjetske turneje Paper Gods.

Predvođeni karizmatičnim Simonom Le Bonom, Duran Duran su kao glazbene i modne ikone utjecali na generacije glazbenika i pop kulturu. Oni su i jedan od sastava čije su pjesme doživjele ponajviše obrada, a svoje viđenje ostavštine sastava Duran Duran opjevali su svi od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Holea.

Ulaznice za zagrebački nastup najpovoljnije su na cijeloj turneji, a cijene najpovoljnijih ulaznica kreću se čak od 210 kuna. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop, Dallas Music Shop Rijeka, prodajna mjesta Eventima.

Duran Duran na Šalati samo su dio bogate zagrebačke koncertne godine, posebice ljeta. Podsjetiti valja na štošta: od INmusica koji među ostalim donosi svjetsku atrakciju Kings Of Leon, preko niza koncerata u Tvornici kulture gdje će svirati i The Kills, do Šalate gdje nas čekaju Prophets Of Rage baš kao i House Of Pain te miljenici zagrebačke publike legendarni The Cult.