Koncertne poslastice u studenom – Kraljevski Concertgebouw orkestar u Lisinskom, ansambl Lado u HNK-u

07.11.2018

Bogatim koncertnim programom Zagreb je i u studenome meka za sve ljubitelje ozbiljne glazbe.

U subotu 17. studenoga u KD Vatroslava Lisinskog ansambl Muzičke akademije pod ravnanjem američkog dirigenta Franza Antona Kragera izvest će niz djela američkih skladatelja, od Samuela Barbera i Leonarda Bernsteina, do izbora skladbi Sigmunda Romberga. Djelom Sigmunda Romberga može se ponositi i Hrvatska, posebice Belišće u kojem je proveo djetinjstvo i mladost. 

Koncert jednog od najslavnijih, najvažnijih i najizvrsnijih svjetskih simfonijskih orkestara, Kraljevskog Concertgebouw orkestra, pod ravnanjem glasovitog i svestranog Philippea Herreweghea, jedan je od vrhunaca koncertne sezone Lisinski subotom. Orkestar je to jedinstvena ugleda koji godišnje nastupi pred oko 250 000 slušatelja, a u Lisinskom nastupaju 24. studenoga.  

Ansambl Lado u studenome nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu. Plesni koncert – Antologija II pružit će gledateljima 16. studenoga užitak gledanja nekih od najpoznatijih koreografija dugogodišnjeg repertoara kao što su Slavonske kraljice, Valpovačko kolo, Posavski plesovi i Linđo. 

U KC Vatroslava Lisinskog 26. studenoga Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije KOLO predstavljaju zajednički program Ruku pod ruku 2.0.
Tijekom dva sata programa više od 100 umjetnika prikazat će neke od najljepših tradicijskih plesova, pjesama i glazbe s područja Srbije i Hrvatske.