Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski: Mužek & Trio

18.03.2019

Čest gost uglednih opernih pozornica, cijenjeni lirski tenor Tomislav Mužek u pratnji trojice instrumentalnih glazbenika 8. travnja priređuje koncert talijanskih kancona, klasike i popularnih pjesama.

Lirski tenor Tomislav Mužek, koji je čest gost na mnogim svjetskim opernim pozornicama, u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu, 8. travnja priređuje koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. 

Mužek &Trio posjetiteljima pripremaju bogat repertoar talijanskih kancona, klasike te popularnih pjesama po vlastitom izboru. Najavljeni su tako hitovi Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasične izvedbe Chitarre Romane i drugih kancona, sve u aranžmanu ovih vrhunskih glazbenika.

Tenor Tomislav Mužek u svojoj je bogatoj karijeri bio član solističkog ansambla Bečke državne opere, gostovao je u Teatro Comunale u Bologni, dvije sezone neprekidno je nastupao na sceni Gradskoga kazališta u Bremenu gdje je kao vodeći lirski tenor ostvario niz zapaženih uloga. Bio je angažiran kao prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Gostovao je na najvažnijim europskim pozornicama u Berlinu, Münchenu, Firenzi, Genovi, Beču, Milanu…gdje je ostvarivao i danas ostvaruje zapažene uloge te uživa veliku naklonost publike.

Danas je prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, ali i čest gost mnogih prestižnih inozemnih opernih pozornica.

Ulaznice za koncert Mužek & Trio po cijeni 120, 160, 200 i 250 kuna mogu se nabaviti online na www.lisinski.hr.