Glazbena poslastica: Afro-Cuban All Stars u Zagrebu

06.03.2019

U organizaciji INmusic festivala 8. ožujka u Tvornici kulture nastupit će Afro-Cuban All Stars, bend koji čine četiri generacije najboljih kubanskih glazbenika.

Ako želite uživati u glazbenim ritmovima Kube, ne morate planirati putovanje u tu karipsku zemlju jer u Zagreb stiže Afro-Cuban All Stars. Taj vrstan bend koji čine četiri generacije najboljih kubanskih glazbenika u Hrvatsku dolazi u organizaciji INmusic festivala, a nastupit će 8. ožujka u Tvornici kulture.

Bend je prije više od dvadeset godina okupio glazbeni redatelj Juan de Marcos González, ostvarivši svoj dugogodišnji san o formiranju grupe koja će povezati „stare majstore” s novom generacijom kubanskih glazbenika. U tome je uspio kada je upoznao Nicka Golda iz izdavačke kuće World Circuit te svojom suvremenom obradom pjesama i izborom glazbenika odao počast legendarnim kubanskim glazbenicima.

Grupa je 1997. godine objavila album „A Toda Cuba le Gusta”, prvi iz trilogije sjajnih albuma snimljenih u izdavačkoj kući World Circuit. Nakon toga uslijedili su albumi „Buena Vista Social Club” i “ Introducing… Rubén González”.

Koncerti benda Afro-Cuban All Stars rasprodani su u čitavom svijetu, a sada će ih uživo moći čuti i zagrebačka publika. 

Ulaznice se, po cijeni od 140 kuna plus troškovi transakcije, mogu kupiti putem INmusic festival webshopa te u Dirty Old Shopu u Zagrebu.