FAŠNIK – LISINSKI PLEŠE POD MASKAMA

06.02.2017

Najzabavniji i najraskošniji maskenbal u Zagrebu održat će se 25. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Lisinski će ove godine plesati pod maskama uz grupu Colonia i karizmatičnu pjevačicu Indiru.

Za glazbeni ritam i ples pod maskama pobrinut će se i DJ MAREK. Njegovu repertoaru pridružit će se Udruga za promicanje plesa Zuzana i Plesna skupina Sheherezade koje će nas uvesti u program orijentalnoga plesa, a za dodatnu zabavu tu je i Plesna udruga Back to Swing.

Bit će u Lisinskom i žongleri, trbušne plesačice, akrobati iz Cirkorame, gatare, gutači vatre, izrađivači maski i crtači ukrasa po tijelu. Sve to uz bogatu gastronomsku i enološku ponudu. Birat će se dakako i najbolja maska. Nagrade će se dijeliti za najbolju žensku, mušku, skupnu i najbolju dječju masku.

Ples pod maskama organiziran je u humanitarne svrhe pod pokroviteljstvom Rotary kluba Zagreb Centar. Dio novca od prodanih ulaznica namijenjen je stipendijama darovitih učenika srednjih škola i studenata slabijega imovinskog stanja.

Karnevalskim zbivanjima pridružit će se tradicionalno i Muzej grada Zagreba. Zadnji vikenda fašnika, 25. i 26 veljače, rezerviran je za program „Žive slike". Taj nekomercijalni muzejski program organiziran je po uzoru na slično događanje koje je priređivano krajem 19. stoljeća u Zagrebu. Zasniva se na kostimiranju svih djelatnika Muzeja, vanjskih suradnika i prijatelja Muzeja u likove iz zagrebačke prošlosti koji se posjetiteljima predstavljaju u prvoj osobi tumačeći svoju povijest i povijest grada u vremenu u kojemu su živjeli.