Dobrodošlica proljeću: Festival svjetla Zagreb od 20. do 24. ožujka

21.03.2019

Zagreb će i ove godine proljeće dočekati i pozdraviti Festivalom svjetla koji će nas od 20. do 24. ožujka unijeti u romantičnu čaroliju, u čijem će znaku oživjeti gornjogradski trgovi, ulice i pročelja.

Festival svjetla Zagreb održava se treći put, ove godine od 20. do 24. ožujka. Zbog izvanrednog doživljaja koji su pružila prethodna dva izdanja, Zagrepčani i gosti grada s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji festival, koji će tematski biti posvećen proljeću.

Festival se održava u povijesnoj jezgri Zagreba, na romantičnom Gornjem gradu. Zahvaljujući najmodernijim svjetlosnim rješenjima što ih omogućava najnovija rasvjetna tehnologija, svakog dana od 18 do 23 sata maštovitim svjetlosnim priredbama, audiovizualnim instalacijama i projekcijama popratit će se dolazak proljeća, tj. simbolično će se označiti buđenje, rast i renesansa.

Festivalom svjetla Zagreb, manifestacijom koja privlači i oduševljava brojne posjetitelje, glavni se grad Hrvatske pridružio nizu svjetskih gradova kao što su Lyon, Amsterdam, Helsinki, Prag, Skt. Peterburg i Berlin.

Festival se održava uz podršku Grada Zagreba, a organizira ga Turistička zajednica grada Zagreba.