Cest is d'Best: U znaku uličnih zabavljača i dobrog raspoloženja

20.05.2019

Ako se želite razveseliti i nasmijati, pojačati dozu dobrog raspoloženja i romantike ili stvoriti rezervu za budućnost, doista ne treba mnogo – samo budite u Zagrebu od 29. svibnja do 2. lipnja na 23. festivalu uličnih zabavljača Cest is d'Best.

Iako je Zagreb i inače poznat po odličnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima, u vrijeme multimedijalnog uličnog festivala Cest is d'Best – koji ove godine traje od 29. svibnja do 2. lipnja – doista je posebno veselo, zabavno i raspjevano. Na njega ustvari ne odlazite jer on, ako ste u središtu Zagreba, zapravo dolazi k vama i na svakom je koraku. Zagrebačke ulice i trgovi u poslijepodnevnim su i večernjim satima u znaku pjesme, plesa kao i likovnih i sportskih priredaba, a program se priređuje na šest pozornica, od kojih je prvi put jedna dislocirana – nalazi se pored Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu gdje će se program održavati 2. lipnja.

No, i putem od jedne do druge gradske pozornice sa zanimljivim priredbama iznenadit će vas nastupi uličnih performera pa zagrebačka ulična zabava ustvari ne prestaje. Govoreći univerzalnim jezikom veselja i smijeha, umjetnici iz Hrvatske i inozemstva i svih umjetničkih izričaja priređuju programe za sve generacije i sve kulturne afinitete.

Gdje god se našli za vrijeme trajanja ovog festivala uličnih zabavljača – koji već 23. godinu uveseljava Zagrepčane i njihove goste – jedno je sigurno: dobro je raspoloženje s „produljenim djelovanjem“ zajamčeno!