Bogat sajamski program u veljači - Sajam Nautike, Hotel & Gastroteh, Sajam maslina, lova i ribolova

11.01.2019

Zagrebački velesajam 2019. godinu započinje u žestokom sajamskom ritmu.

Novu poslovnu godinu Zagrebački velesajam započinje s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću. Od 20. do 24. veljače na 28 izdanju Sajma nautike u sedam paviljona predstavit će se više od 300 izlagača i više od 200 atraktivnih plovila. Posjetitelje očekuje i bogata ponuda izvanbrodskih motora, opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičke odjeće i obuće. Tu su i elegantni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, izložba nautičke fotografije, gastronomski sadržaji… Očekuje se da će sajam posjetiti više od 30 000 ljubitelja nautike.

Od 20. do 24. veljače održava se HOTEL & GASTROTEH, 11. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme. Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti: edukativne prezentacije i radionice, slasne degustacije, predstavljanje naučenog znanja i vještina budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba, natjecanje najboljih hrvatski kuhara CRO TOP 10…

U istom terminu, od 20. do 24. veljače, na ZV-u održavaju se i 3.dani lova i ribolova – međunarodni sajam opreme za lov i ribolov. Prošle su godine na danima lova i ribolova nastupila 64 izlagača iz 14 zemalja. Bogat prateći program donosi među ostalim izložbu divljih prepariranih životinja, izložbe zmija, riba i gljiva, natjecanje lovačkih zborova, reviju lovačkih pasa, sokolarenje…

Četvrti Festival maslina, tradicionalni susret najboljih maslinara i stručnjaka održat će se 23. i 24. veljače na kojemu će nazočiti posjetitelji željni kvalitetnog ulja i drugih proizvoda od maslina.
Festival će se održati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a činit će ga nekoliko tematskih cjelina od ocjenjivanja ulja do kušaonice ulja i sira ili pak prodajne izložbe na kojoj će građani moći kupiti maslinovo ulje vrhunske kvalitete.