Natrag na newsletter

8. ZeGeVege - Festival održivog življenja

04.08.2015

Na središnjem zagrebačkom trgu 4. i 5. rujna održat će se 8. ZeGeVege festival, na kojemu se i ove godine očekuje veliki broj poklonika održivog načina življenja, a uz bogat izložbeni dio organizira se i niz edukativnih i zabavnih sadržaja.

U svom dosad najvećem izdanju, 4. i 5. rujna na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održat će se 8. ZeGeVege festival održivog življenja. Na tom jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj ove godine posjetitelje očekuju domaći i inozemni izlagači zdrave hrane, ekoloških i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama na čak devedeset štandova, gdje će se predstaviti i restorani s veganskom ponudom, neprofitne udruge itd. Kako festival redovito okuplja veliki broj poklonika održivog načina življenja, osim izložbenog dijela za posjetitelje se organizira niz edukativnih i zabavnih sadržaja. Tako će posjetitelji i ovogodišnjeg ZeGeVege festivala moći naučiti nešto novo na radionicama kuhanja, organizirat će se i dječji kutak s radionicama za najmlađe, zatim besplatni kozmetički i frizerski tretmani, razne degustacije i promotivne prodaje, projekcije dokumentarnih filmova, nagradne igre i tombole uz bogat glazbeni program.

ZeGeVege festival je i dio međunarodnog projekta Veganmanija, u kojemu sudjeluje petnaestak gradova u Europi, a organizira ga Udruga prijatelji životinja pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Podršku festivalu dali su i Gradski ured za zdravstvo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora – Sektor za turizam, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Turistička zajednica grada Zagreba.