4. TJEDAN DIZAJNA – ZAGREB, GRAD DIZAJNA

06.03.2017

Tjedan dizajna Zagreb najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu i jedini festival dizajna koji aktivira cijeli grad, organizira velike izložbe dizajna, predavanja, panele, radionice, prezentacije, pop-up trgovine, gostovanja nekih od najpoznatijih svjetskih dizajnera te u suradnji s državom partnerom, a to je ove godine Austrija, organizira izložbu dizajna kojom se hrvatskoj publici predstavlja recentna scena države partnera.

Četvrto izdanje održat će se od 9. do 14. svibnja na pedesetak lokacija diljem Zagreba. Središnje su lokacije Tjedna dizajna galerija Lauba i Dizajn Park neposredno pokraj Laube.

4. Tjedan dizajna Zagreb ponovno će, uz državu partnera Austriju, slaviti najbolje od hrvatskoga i svjetskoga dizajna te ponuditi brojne atraktivne sadržaje svim zaljubljenicima u dizajn. Austrija kao država partner donosi pregled suvremenoga dizajna izložbom i nizom predavanja u Laubi. Program je organiziran u sklopu Godine kulture „Austrija – Hrvatska 2017.“ u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb.

Tjedan dizajna održava se od 2014. godine s ciljem povezivanja dizajnera i gospodarstvenika te popularizacije dizajna u najširoj javnosti. Prošle je godine Tjedan dizajna posjetilo više od 18.000 posjetitelja. Organizatori najavljuju velik broj noviteta u izlagačkome te sadržajnome smislu od kojih je vrlo atraktivan Food Design koji će okupiti vodeće svjetske stručnjake u toj mladoj, interdisciplinarnoj grani dizajna.