4. Brijačnica: Dvodnevni rock festival seli u Tvornicu kulture

05.03.2019

Uz nastup rock bendova koji su stvarali glazbenu povijest na ovim prostorima, dvodnevni rock festival Brijačnica ove godine seli u novoobnovljeni prostor Tvornice kulture, koja ima najveću koncertnu dvoranu u Hrvatskoj.

Nakon tri uspješne sezone u Boćarskom domu, dvodnevni rock festival Brijačnica seli u Tvornicu kulture. Četvrto izdanje Brijačnice održat će se 15. i 16. ožujka u preuređenoj koncertnoj dvorani, najvećoj u Hrvatskoj, a muzicirat će najbolji rock bendovi iz regije.

Prvog dana publiku očekuje nastup jednog od najrelevantnijih rock bendova na ovim prostorima, beogradskih Partibrejkersa. Uz njih će nastupiti i ljubljanska punk grupa Pankrti u originalnoj postavi s frontmenom Perom Lovšinom i tim koncertom obilježiti 40 godina od osnutka benda. Publiku također očekuje nastup zagrebačkog avangardnog postpunk sastava Trobecove krušne peći te riječke supergrupe Valter svira Paraf, u čijem sastavu su frontmenn legendarnih Parafa Valter Kocijančić te vrsni riječki glazbenici Vlado Simcich Vava, Robert Jovanović i Alen Tibljaš.

Drugi dan Brijačnice rezerviran je za nastup omiljenog sarajevskog benda Letu štuke, predvođenog Dinom Šaranom, po nekima jednim od najboljih tekstopisaca u regiji. Uz njih dolazi i Mile Kekin, frontmen benda Hladno pivo koji će se ovaj put predstaviti svojim nedavno objavljenim solo albumom „Kuća bez krova“. Od predstavnika mlađih generacija na Brijačnici će svirati odličan makarski bend Rezerve, čiji je prvijenac „Ravno u zamku“ lani bio među najhvaljenijim abumima, kao i perspektivna zagrebačka indie grupa Lika Kolorado.

Festivalske ulaznice prodaju se po cijeni od 120 kuna, a na dan koncerta stajat će 140 kuna, dok cijena dnevne ulaznice iznosi 70 kuna, a na dan festivala stajat će 90 kuna. Osim u Tvornici kulture ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Rockmarku u Berislavićevoj 13 kao i online putem na www.entrio.hr.