14.INmusic festival – Otvorena lista želja

11.01.2019

Dok se prate novosti oko novog izdanja 14.INmusic festivala, u organizaciji INmusica dašak ozračja Havane u Tvornicu na dan žena donosi Afro-Cuban All Stars.

Nakon rasprodanog 13. izdanja s nestrpljenjem se očekuje 14. INmusic festival koji će se na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka održati od 24. do 26. lipnja. Otvorena je i lista želja na kojoj posjetitelji mogu upisati svoje favorite koje bi voljeli čuti i vidjeti na 14. izdanju INmusica. Lista želja nalazi se na službenoj stranici festivala www.inmusicfestival.com te je moguće upisati pet najdražih izvođača. INmusic festival najavio je prvog velikog headlinera – sastav The Cure. Na glavnoj pozornici zasvirat će i jedan od trenutačno najboljih britanskih live bendova, grupa Foals. Nastup je potvrdila i poznata američka kantautorica Laura Pergolizzi, poznatija i kao LP. Na INmusic stiže i Kurt Vile, jedan od najhvaljenijih mladih kantautora suvremenog indie rocka, multi-trumentalist, pjevač i glazbeni producent. Frank Turner, omiljeni punk trubadur i jedan od najuspješnijih britanskih izvođača proteklog desetljeća, još je jedan od novopotvrđenih izvođača. Na INmusic stiže u pratnji svojeg pratećeg benda The Sleeping Souls. Dolazi i  Garbage, američki rock bend predvođen legendarnim Butch Vigom i nezamjenjivom Shirley Manson. Jedinstvena ragga punk metal četvorka Skindred na INmusic donose žestoke rifove i prepoznatljivo energičan nastup.

Dašak ozračja Havane donijet će u Zagreb Afro-Cuban All Stars koji stižu u zagrebačku Tvornicu kulture 8. ožujka na Dan žena u organizaciji INmusic festivala. Sastav Afro-Cuban All Stars okupio je glazbeni redatelj Juan de Marcos González, čija je ideja bila osnovati bend za svoje heroje - pjevače „zlatnog doba” kubanske glazbe. Bend čine četiri generacije najboljih kubanskih glazbenika.