14. INmusic festival: Sve dulji popis svjetskih glazbenih imena

27.02.2019

Uz već impresivan popis izvođača, organizator INmusic festivala ove godine dovodi i mnoga glazbena imena koji će prvi put nastupiti na najvećem open air festivalu u Hrvatskoj.

Za 14. INmusic, najveći open air festival u Hrvatskoj, pripreme se već vrlo intenzivno odvijaju. Zna se ime prvog headlinera, to je grupa The Cure, a zbog nje će u Zagreb doći mnogi fanovi iz raznih krajeva svijeta kako bi uživo čuli taj kultni bend. The Cure je na glazbenoj sceni prisutan punih četrdeset godina i prvi put će nastupiti u Hrvatskoj upravo na INmusic festivalu. Ove godine festival se održava od 24. do 26. lipnja u poznatom ambijentu, na tri otoka povezanih pontonskim mostom na jezeru Jarun, gdje će biti smješten i kamp.

Među glazbenim imenima s kojima je dosad dogovoren nastup, prvi put na INmusic festivalu muzicirat će i odličan švedski bend The Hives, na glasu kao jedan od najboljih live bendova u svijetu. Grupa Suede, jedna od četiri velikana britpop revolucije, također je novo veliko ime na popisu upisanih izvođača. Prvi put na INmusic festivalu nastupit će i sastav Zeal & Ardor koji donosi inovativan spoj black metala, bluesa i afroameričkog južnjačkog zvuka u sklopu projekta Europavox. Kao novo ime predstavit će se njujorški duo Sofi Tukker i na pozornicu unijeti tropske house ritmove, a premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu nastupit će i američki rock bend Garbage predvođen legendarnim Butch Vigom i nezamjenjivom Shirley Manson...

Ovim proširenim popisom glazbenih imena organizator je programski ojačao već impresivan popis izvođača koji će nastupiti na 14. INmusic festivalu.

Trodnevna festivalska ulaznica po cijeni 499 kuna, u što nisu uračunati troškovi transakcije, može se kupiti putem INmusic festival webshopa, u svim poslovnicama OTP banke Hrvatska te u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 u Zagrebu. Po toj cijeni ulaznice će se prodavati do 29. ožujka ili do isteka zaliha, a nakon toga će poskupjeti.

Cijena sedmodnevne kamperske ulaznice po osobi iznosi 250 kuna plus troškovi transakcije i one su dostupne isključivo putem INmusic festival webshopa.

Dnevne ulaznice bit će u prodaji od svibnja ako se ne rasprodaju festivalski kapaciteti. Njihova cijena će, ovisno o programu pojedinog festivalskog dana, iznositi od 449 do 499 kuna i također će se moći kupiti isključivo putem internetskih stranica INmusic festivala.