NextBike Croatia

Nextbike sustav javnih bicikala.

Nextbike sustav javnih bicikala je zdrava i ekološki osviještena dopuna javnog gradskog prijevoza u Zagrebu i Šibeniku, a u svijetu postoji u više od 80 gradova. Ako se registrirate u Zagrebu ili Šibeniku, u svim ostalim gradovima sustav ćete moći koristiti bez dodatne naknade!

U prvih 15 mjeseci sustav javnih bicikala broji oko 5000 registriranih korisnika, ostvareno je oko 40.000 najmova bicikala, a korisnici su zajedno prešli više od 90.000km što je više od 2 kruga oko ekvatora!

Uz smanjenje prometnih gužvi, problema s parkiranjem, vožnja vlakom i biciklom pridonosi zaštiti i očuvanju okoliša.

Nextbike stanice nalaze se na 12 najfrekventnijih lokacija u Zagrebu i 4 lokacije u Šibeniku.

Bicikli su dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu. Sustav je baziran na primjeni smart kartice koja očitava broj mobitela i PIN korisnika, mjesto i vrijeme najma i povrata unajmljenog bicikla.

S VLAKA NA BICIKL!

Korisnici prigradskih i drugih vlakova dolaskom u Zagreb Glavni kolodvor svoje putovanje do odredišta mogu nastaviti javnim gradskim biciklom. Ova ponuda zanimljiva je i svim turistima koji zagrebačku metropolu mogu istražiti biciklima.

Sve dodatne informacije možete dobiti na info@nextbike.com i na službenoj stranici www.nextbike.hr. Sve novosti pratite na www.facebook.com/nextbike.hr

Sjedni i vozi!

Poznati o Zagrebu

The Black Keys (Patrick)

The Black Keys (Patrick)

Prvi nam je put u Zagrebu. Stvarno nam je lijepo ovdje. Nećemo stići vidjeti obalu, ali ćemo se odmoriti i hodati uokolo...

Izvor: INmusic festival

Wolfmother

Wolfmother

Lokacija na kojoj se održava festival i Zagreb u kojem smo proveli iznimno opušteno prijepodne su prekrasni.

Izvor: INmusic festival

Pixies

Pixies

Veliko hvala u ime banda PIXIES na još jednom divnom danu u Zagrebu! Izvrstan festival i prekrasna publika (molimo manje kiše drugi put!!), Doviđenja.

Izvor: INmusic festival

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg je jesen 2007. proveo u Zagrebu: Zagreb je nevjerojatan grad. Uživao sam razgledavajući stare dijelove grada, a na večer sam izlazio u klubove. Oduševilo me i to što je blizu Austrije i Italije, pa sam za vikende odlazio u Veneciju, Milano, Ljubljanu, Graz, Split...

Izvor: www.vjesnik.com

Melanie Fiona

Melanie Fiona

Žao mi je što nisam imala priliku dulje ostati i razgledati malo više, ali Jarun s jezerom i klubovima me oduševio, Ima sve elemente dobre zabave.

Izvor: Hotel Antunović Zagreb

The Fratellis (Jon)

The Fratellis (Jon)

Hvala svima koji nas došli vidjeti na INmusic festival! Oduševljeni smo gradom i nadamo se da se opet vidimo.

Izvor: INmusic festival

Courtney Thorne Smith

Courtney Thorne Smith

Hvala na jednom od najboljih hotelskih iskustava ikada. Sobe su nam bile prelijepe, osoblje je izvrsno, svaki trenutak je bio predivan. A Zagreb... čaroban! Sve najbolje!

Izvor: Esplanade Zagreb Hotel

Eric Sardinas

Eric Sardinas

Veselim se Zagrebu kao odredištu gdje se uvijek dobro osjećam i čini se kako je predugo prošlo od zadnjeg puta, iako se radi o nešto više od godinu dana.

Izvor: www.muzika.hr

Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel

Jako mi se svidjela dvorana Lisinski. Bio je veoma moćan osjećaj nastupati tamo jer su ljudi došli, pažljivo slušali i osjetili glazbu u srcu. Lisinski je prekrasna dvorana i ja sam vrlo počašćen što tamo mogu nastupati. Moj prvi nastup u Lisinskom ostao mi je u vrlo dragom sjećanju.

Izvor: www.muzika.hr

David Byrne

David Byrne

Ako izuzmemo okolna brda s jedne strane grada, Zagreb je grad savršen za pedaliranje.David Bryne (Talking Heads) povodom izlaska knjige Biciklistički dnevnik

Izvor: www.mvinfo.hr